» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Uusittu Tukes-ohje S10 ei tuo suuria muutoksia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Uusittu Tukes-ohje S10 ei tuo suuria muutoksia

11.10.2010

Tukes-ohje S10-2010 on ilmestynyt. Ohje sisältää luettelon standardeista, joita noudattamalla sähkölaitteistojen rakenteesta ja sähkötyöturvallisuudesta annettujen määräysten katsotaan täyttyvän. 

Ohje korvaa Tukes-ohjeen S10-2009. Uusitun ohjeen suurimmat muutokset koskevat ilmajohtostandardeja. Ilmajohtoja koskeva vanha julkaisu A4-93 on poistettu luettelosta, koska uudempien eurooppalaisten ilmajohtostandardien kokoelma on nyt kattava.

Uudessa ohjeessa on täsmennetty myös räjähdysvaarallisten tilojen sähköasennuksista annettuja määräyksiä, mutta teknisiä muutoksia standardeihin ei ole tullut.

Kaikissa aloitettavissa uusissa sähkölaitteistojen suunnittelu-, rakennus- ja korjaustöissä tulee noudattaa S10-ohjeeseen luetteloitujen standardien uusimpia painoksia viimeistään kolmen kuukauden sisällä ohjeen vahvistamisesta.

Keskeneräisiä, normaalin rakentamisaikataulun mukaisia töitä ei tarvitse muuttaa standardien vaihtuessa, mutta muissa tapauksissa vanhentuneiden standardien mukaan tehtyjen asennusten ei katsota vastaavan hyvän turvallisuusteknisen käytännön mukaista tasoa.