» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Sähkötarvikkeiden tukkumyynnin lasku taittui loppuvuodesta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötarvikkeiden tukkumyynnin lasku taittui loppuvuodesta

12.1.2010

Sähkötarvikkeiden tukkumyynti. Kuva SSTLKeväälle rajuimmin ajoittunut notkahdus laski myyntiä 16,8 % vuodesta 2008. 

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti oli viime vuonna 731 miljoonaa euroa, mikä on 16,8 % vähemmän kuin edellisvuonna. Talouden taantumasta huolimatta myynnin arvo saavutti lähes vuoden 2006 tason ollen historian neljänneksi paras.

Kysynnän pohja koettiin toisella vuosineljänneksellä, jonka jälkeen lasku taittui ja joulukuun myynti jäi enää kolme prosenttia edellisvuodesta.

– Uskomme kysynnän laskun taittuneen ja tilanteen aikanaan normalisoituvan rakentamisen ja teollisuuden elpyessä, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari arvioi.

Erityisesti sähkölaitostarvikkeiden kysyntä sekä rakennusten sähköistys- ja valaistustarpeet ovat pitäneen kauppaa yllä.

– Tänä vuonna huomio kohdistuu ennen kaikkea korjausrakentamiseen ja kunnossapitoon sekä energiatehokkuuden parantamiseen. Näihin alalla on tarjota uutta tekniikkaa ja valmiita sähköistysratkaisuja, Hailikari sanoo.

Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry:n jäsenet vastaavat lähes kaikesta sähkötarvikkeiden tukkumyynnistä Suomessa. SSTL:n jäseninä on 12 sähkötukkuliikettä sekä 44 valmistajaa ja maahantuojaa. Tukuilla on eri puolilla maata 120 myyntipistettä, joissa palvelee noin 1 200 työntekijää.