» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >SKOL liittyy Teknologiateollisuuden toimialayhdistykseksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


SKOL liittyy Teknologiateollisuuden toimialayhdistykseksi

14.4.2010

Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry:n vuosikokous hyväksyi maanantaina 12.4. yhteistyösopimuksen Teknologiateollisuus ry:n kanssa. SKOL liittyy Teknologiateollisuuden toimialayhdistykseksi vuoden 2011 alusta. 

Liittymisen myötä SKOLin toiminta- ja edunvalvontamahdollisuudet paranevat sekä elinkeinopolitiikassa että työmarkkinatoiminnan ja juridisten palveluiden osalta. Yhteistyö lisää teknologiateollisuuden ja asiantuntijayritysten yhteistyömahdollisuuksia kehityshankkeissa ja parantaa molempien alojen asemia kansainvälisessä kilpailussa. Samalla Teknologiateollisuuden rooli asiantuntijayritysten edustajana vahvistuu.

Työmarkkinoille muodostuu entistä vahvempi toimija, kun SKOLin jäsenkunnan Suomessa työllistämät noin 10 000 ylempää toimihenkilöä ja 4000 toimihenkilöä tulevat Teknologiateollisuuden piiriin. Liittymisen jälkeen Teknologiateollisuuden yritykset edustavat noin 35 000 toimihenkilöä ja yli 60 000:ta eli puolta yksityisen sektorin ylemmistä toimihenkilöistä.

SKOLin yritykset yhdessä tietotekniikka-alan yritysten kanssa muodostavat teknologiateollisuuteen yhteisen asiantuntijapalveluihin keskittyvän toimialan. SKOL hoitaa edelleen itsenäisesti suunnittelu- ja konsulttialaa koskevat elinkeino- ja yrittäjäpoliittiset tehtävät. Teknologiateollisuuden organisaatio puolestaan vastaa alan työmarkkinatoiminnasta ja yleisestä elinkeinopolitiikasta strategisina aihealueinaan innovaatioympäristö, koulutus ja osaaminen sekä energia ja ilmasto.