» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >EstLink2-merikaapeliyhteydestä allekirjoitettiin esisopimus
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


EstLink2-merikaapeliyhteydestä allekirjoitettiin esisopimus

15.2.2010

Suomen sähkönsiirron kantaverkkoyhtiö Fingrid ja Viron kantaverkkoyhtiö Elering allekirjoittivat 15.2. esisopimuksen toisen tasasähköyhteyden, EstLink 2:n rakentamisesta maiden välille.

Suunniteltu siirtoyhteys on 650 megawattia ja sen kustannukset ovat noin 300 miljoonaa euroa. Esisopimuksen jälkeen hankkeesta tehdään lopullinen investointipäätös, mikäli Viron tukkusähkömarkkinat kehittyvät ja avautuvat suunnitellusti ja EU:n 100 miljoonan euron tukirahoitus vahvistuu. Osapuolten välinen lopullinen sopimus hankkeen toteuttamisesta allekirjoitetaan investointipäätöksen jälkeen.

Suomen ja Viron välillä on tällä hetkellä yksi 350 megawatin tasasähköyhteys. Nyt suunnitteilla oleva Suomen ja Viron välinen uusi sähkönsiirtoyhteys nostaisi maiden välisen kokonaissiirtokapasiteetin noin 1000 megawattiin. Kaupalliseen käyttöön uusi linkki otetaan aikaisintaan vuoden 2013 lopussa. Uusi yhteys liittää Baltian sähkömarkkinat kiinteämmin Pohjoismaisiin markkinoihin ja turvaa Baltian sähkön toimitusvarmuutta. 

 

Lisätietoja: Fingridin tiedote