» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Jyrki Uurtio Onninen Suomen ja Onninen Venäjän johtoon
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Jyrki Uurtio Onninen Suomen ja Onninen Venäjän johtoon

15.3.2010

Onnisen Baltian, Puolan ja Venäjän toiminnoista vastannut johtaja Jyrki Uurtio on nostettu Onninen Suomen maajohtajaksi. 

Onninen Suomen lisäksi Uurtio jatkaa Onninen Venäjän johdossa. Vastuu Onninen Baltian liiketoimista siirtyy varatoimitusjohtaja Tuomo Väänäselle.

Huolimatta Baltian maissa tapahtuneesta talousromahduksesta ja sen aiheuttamasta suuresta tappiosta vuonna 2009 Baltia nähdään Onnisen mukaan edelleen alueena, jossa on mahdollisuus toteuttaa konsernin strategiaa menestyksellisesti. Väänänen vastaa myös uudesta Strategia ja yrityssuunnittelu -toiminnosta, jonka alle kuuluvat strategian ja myynnin kehitys, konsernihankinta ja yritysostot.

Johtaja Helge Messelt Saethershagen vastaa jatkossa Onnisen Ruotsin, Norjan ja Puolan liiketoiminnoista johtoryhmässä. Lisäksi hän vastaa Kazakstanin liiketoiminnasta. Muut Onninen konsernin johtoryhmän jäsenet jatkavat entisissä tehtävissään. Maaliskuun alussa vt. toimitusjohtajaksi nimitetty Heikki Ala-Ilkka jatkaa edelleen myös talousjohtajan tehtävässä.

Onninen-konsernilla on Suomen lisäksi toimipaikkoja kaikissa Baltian maissa, Norjassa, Puolassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Kazakstanissa. Onninen työllistää noin 3 000 henkilöä, joista noin tuhat toimii Suomessa. Vuonna 2009 Onnisen liikevaihto laski 1 335,6 miljoonaan euroon vuoden 2008 1 748,0 miljoonasta eurosta.