Sähköpeko laajentaa toimialaansa sprinklaukseen

15.11.2010

Sähköpeko-konserni jatkaa kasvamistaan yrityskaupoin. Yhtiö laajentaa toimialaansa sprinklaukseen ostamalla enemmistön Trison Oy:stä.

Trison on sprinklerijärjestelmien suunnitteluun, urakointiin ja kunnossapitoon erikoistunut yritys, joka toimii koko maan laajuisesti. Trisonilla on merkittävä asema sprinklaustoimialalla ja se työllistää noin 30 alan ammattilaista. Kaupan jälkeen yhtiön entiset omistajat jäävät omistamaan edelleen 40 % osakkeista.

”Trison Oy:n kaupalla Sähköpeko vahvistaa asemaansa monipuolisena taloteknisten kokonaisratkaisujen tarjoajana. Kauppa on osa Pekon kasvustrategiaa. Trisonin vankka osaaminen sekä sen vahva asema sprinklausmarkkinoilla oli kannaltamme houkutteleva”, Sähköpekon konsernijohtaja Veli-Markku Nieminen toteaa.

Sähköpeko-konsernin liikevaihtotavoite vuodelle 2010 on 60 miljoonaa euroa ja konserni työllistää yli 400 henkilöä.

Aiemmin tänä vuonna konserni laajensi toimintaansa Kuopioon ostamalla Kuopion Talotekniikka Oy:n. Lisäksi Sähköpeko-konserni hankki vuoden 2009 puolella omistukseensa jyväskyläläisen KS Kitekin. Näissä kaikissa järjestelyissä myyjien neuvontajana on toiminut Mergertum Oy.