» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Anvia käynnistää HD-testilähetykset pääkaupunkiseudulla 17. marraskuuta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Anvia käynnistää HD-testilähetykset pääkaupunkiseudulla 17. marraskuuta

15.11.2010

Anvia käynnistää HD-testilähetykset pääkaupunkiseudulla keskiviikkona 17. marraskuuta 2010. Testejä tehdään marraskuun aikana arkipäivisin vaiheittain ensin päiväsaikaan ja 25.11. alkaen ympärivuorokautisesti.  

Testilähetyksillä valmistaudutaan helmikuussa 2011 käynnistyviin varsinaisiin HD-lähetyksiin. Valtioneuvosto myönsi keväällä 2010 Anvialle kaksi verkkotoimilupaa televisiotoimintaan. Molemmat toimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun.

Kanavanipun F toimilupa on valtakunnallinen ja kanavanippu HD3:n näkyvyysalue on eteläinen Suomi. Kummassakin kanavanipussa voidaan lähettää sekä teräväpiirto- että nykyisiä standardilähetyksiä. Verkkotoimiluvat edellyttävät, että lähetyksissä käytetään DVB-T2-standardia ja MPEG4-pakkaustekniikkaa.

Anvia lähettää ohjelmat Digitan antenni-tv -lähetysasemien kautta myös tavallisissa digi-tv -lähetyksissä käytettävällä UHF-taajuudella, joten Digitan lähetyksiä jo katselevien kuluttajien ei tarvitse hankkia uutta antennia tai suunnata antennia uudelleen teräväpiirtolähetysten vastaanottamiseksi. HD-lähetysten katseluun ja vastaanottoon tarvitaan teräväpiirtotelevisio sekä uusi DVB-T2-standardin mukainen teräväpiirtodigiboksi. Ensimmäisiä uuden standardin mukaisia digibokseja odotetaan kauppoihin näinä päivinä.