» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Vantaalaisen kerrostalon valaistus uusittiin LED-valaisimilla
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Vantaalaisen kerrostalon valaistus uusittiin LED-valaisimilla

16.9.2010

VVO:n Vantaan Kiulukuja 6:n porraskäytävien ja kellaritilojen alkuperäiset, 1970-luvun hehkulamppuvalaisimet korvattiin uusilla, energiatehokkailla LED-valaisimilla.

Kiinteistöön asennettiin yhteensä 82 uusimman tekniikan mukaista LED-valaisinta. Enston uudet valaisimet on suunniteltu erityisesti kerrostalojen rappukäytäviin.

– Kehitystyö lähti liikkeelle nykyisestä valaisinperheestämme, johon sijoitimme uuden valonlähteen. Ledin etuihin kuuluvat huoltovapaus, pitkä ikä ja korkea energiatehokkuus, Enston Building Technology -liiketoiminta-alueen johtaja Hannu Keinänen kertoo.

Kun lampunvaihdon tarve poistuu ja lamppujen kestoikä ja energiatehokkuus moninkertaistuvat, muodostuu LED-valaistuksen hankinta taloudellisesti järkeväksi.

– Energiatehokkuuden lisäksi myös valon laatu paranee ja valot syttyvät ilman viivettä, mikä parantaa asumisen turvallisuutta ja mukavuutta, Keinänen sanoo.

Valaisinten vaihdosta vastannut Suomen Sähköhuolto Oy on asentanut vastaavat valaisimet myös Vantaan Hakunilassa olevaan vanhusten palvelutaloon ja Helsingin Jakomäessä olevaan vanhaan vuokrataloon.

– Uudet LED-valaisimet tuovat erityisesti valotehon tuomaa turvallisuutta ja arkkitehtuuria korostavaa näyttävyyttä. Vanhoissa taloissa pelkällä valaisinten vaihdolla on iso merkitys, sillä LED-tekniikka alkaa tuoda heti säästöjä, yhtiön toimitusjohtaja Auvo Karhu kertoo.

Kiulukuja 6:ssa uudet valaisimet asennettiin suoraan vanhojen tilalle lisäämättä valopisteitä. Vertailtaessa valon määrää todettiin lisääntyneen huomattavasti hehkulamppujen tasosta. Suuresta valovoimakkuudestaan huolimatta valaisin antaa lämpimän ja tasaisen valon.

– Kiulukuja 6:n asukkaat ovat ottaneet uudet valaisimet tyytyväisinä vastaan. Heidän mukaansa rappujen askelmat erottuvat nyt selkeästi ja kulkeminen on helppoa, Auvo Karhu kertoo.

VVO:n mukaan uusien valaisimien tuomat säästöt ovat erityisen tärkeitä korjausikään tulevissa vuokrataloissa, joissa halutaan lisätä asumisen viihtyisyyttä ja turvallisuutta pysymällä kuitenkin järkevällä kustannustasolla.