Janne Skogberg Euroopan sähköurakoitsijoiden puheenjohtajaksi

17.9.2010

Helsinkiläisen Voltmen Oy:n toimitusjohtaja Janne Skogberg on valittu Euroopan sähköurakoitsijaliittojen kattojärjestö AIE:n puheenjohtajaksi 17.9.2010 järjestön Ranskan Nizzassa pitämässä kokouksessa. 

Janne Skogberg. Kuva Ari UusitaloJanne Skogberg on Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n entinen puheenjohtaja ja helsinkiläisen Voltmen Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja. AIE:n eli Association Internationale des Entreprises d´Equipement Electriquen varapuheenjohtajana hän on toiminut vuoden 2009 alusta.

AIE on Euroopan sähköurakoitsijaliittojen vuonna 1954 perustettu kattojärjestö. AIE:n 18 maassa toimiviin jäsenjärjestöihin kuuluu noin 175 000 sähköistysalan yritystä, joiden palveluksessa on yhteensä lähes miljoona työntekijää.

Brysselin lähellä toimiva järjestö ajaa eurooppalaisella tasolla jäsenjärjestöjensä etuja ja pyrkii vaikuttamaan esimerkiksi sähköturvallisuuden ja energiatehokkuuden parantamiseen. Yhtenä järjestön tämän vuoden teemana on tehdä tunnetuksi älytaloja ja älykästä talotekniikkaa.

Skogberg toimi Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n puheenjohtajana vuosina 2002– 2007. Skogberg on kuulunut pitkään myös Suomen Yrittäjien hallitukseen. AIE:n puheenjohtajana Skogberg seuraa ranskalaista Jacques Wetzeliä.

 

www.aie.eu