» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Sähkö- ja telealan suhdannekysely: alalla kaksijakoinen tilanne
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkö- ja telealan suhdannekysely: alalla kaksijakoinen tilanne

19.4.2010

Sähkö- ja telealan työkannat ovat alhaisella tasolla ja tulosodotukset ovat huonot. Tarjouskannat ovat kuitenkin nousseet ja uusien tilausten määrä on kasvussa. 

Yritysten tarjouskannat ovat selkeästi nousseet viimeisen puolen vuoden aikana ja myös uusien tilausten määrä on kasvussa. Hintataso on kahden vuoden jyrkän laskun jälkeen huono. Hintatason arvellaan säilyvän nykyisenä tai kääntyvän nousuun seuraavan puolen vuoden aikana.

Erityisen selkeää kasvu on asuntotuotannossa mutta myös kaikkinainen korjausrakentaminen ja teollisuuden huolto, kunnossapito ja pienehköt korvausinvestoinnit ovat selkeässä kasvussa.

Asuntojen ja muun korjausrakentamisen uskoo kasvavan tai vähintäänkin pysyvän ennallaan tulevana puolivuotiskautena yli 90 prosenttia vastaajista.

   

Eri rakennustyyppien tuotantomuutokset tulevalla puolivuotiskautena. (Saldoluku -100 – 100)

Suhdannetaulukko 

Alan työvoimasta reilut 10 % on työttömänä tai lomautettuna. Konkurssien määrä ja muut toiminnan lopetukset lisääntyvät todennäköisesti vielä loppukevään ja kesän aikana.

Suhdannetiedustelu lähetettiin maaliskuussa 2010 Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ja Sähkösuunnittelijat NSS ry:n 1818 sähköpostiosoitteensa ilmoittaneelle jäsenyritykselle. Tiedusteluun vastasi 397 yritystä.

Lisätietoja ja suhdannekuvaajat stul.fi -sivuilla