» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >STUL Rakentamisen Laatu RALA ry:n jäseneksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


STUL Rakentamisen Laatu RALA ry:n jäseneksi

19.11.2010

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Talonrakennusteollisuus ry ovat liittyneet Rakentamisen Laatu RALA ry:n jäsenyhdistyksiksi.  

RALA on kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöjen perustama toimija, joka arvioi ja antaa luokituksia ja pätevyyksiä rakennusalan yrityksille. RALAn palveluiden tavoitteena on mm. torjua harmaata taloutta, edistää reilua kilpailua ja parantaa rakennushankkeiden osapuolten välistä yhteistyötä ja tiedonkulkua.

– On hyvä, että alan järjestöt sitoutuvat laatutyöhön osallistumalla RALAn toimintaan. STUL ja Talonrakennusteollisuus täydentävät hyvin jo varsin kattavaa jäsenjärjestökuntaamme. Molemmat ovat suuria toimijoita alalla, ja on tärkeää saada nekin kiinteämmin mukaan alan laatua kehittämään, RALAn toiminnanjohtaja Tuula Råman sanoo.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllösen mukaan STULin RALA-jäsenyys tukee liiton tavoitetta nostaa sähkö- ja teleurakoitsijoiden toiminta entistä korkeammalle tasolle.

– Toiminnan, tuotteiden ja palvelujen korkea laatu sekä tekninen edistyksellisyys ovat keskeisiä tavoitteitamme, joiden saavuttamiseksi olemme jo pitkään tehneet systemaattista työtä. STUL tuo mukanaan RALAan sähköisen talotekniikan erikoisosaamista, ja sitä kautta sähköistysalan yritysten RALA-pätevyyden sisältöä pystytään kehittämään tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita paremmin vastaaviksi, Kyllönen sanoo.

STULin ja Talonrakennusteollisuus ry:n lisäksi RALAan kuuluvat Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Isännöintiliitto, Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry, Arkkitehtitoimistojen Liitto, Rakennusteollisuus RT ry, Infra ry, Pintaurakoitsijat ry, Kattoliitto, Lattian- ja seinänpäällysteliitto, Koneyrittäjien liitto ja Viherympäristöliitto. Lisäksi ympäristöministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö osallistuvat RALAn toimintaan hallitustyöskentelyn kautta.