» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Kevään urakoitsijapäivät käyntiin Hyvinkäällä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kevään sähköurakoitsijapäivät käyntiin

22.4.2010

Kevään Sähköurakoitsijapäivät käynnistyivät Hyvinkään Sveitsissä

Juha LounatvuoriSähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n puheenjohtaja Juha Lounatvuori avasi kevään Sähköurakoitsijapäivät päivittelemällä poliittisen muistin lyhyyttä.

Lounatvuoren mukaan puoluekirjan väristä riippumatta kaikkien tavoitteena tuntuu olevan säilyttää eläkeikä ennallaan, lisätä koulutusta ja vapaa-aikaa sekä tarjota parempaa terveydenhoitoa, veroja nostamatta tietenkin.

- Veroja halutaan alentaa, mutta kuitenkin samaan aikaan päätetään, että valtio tukee joitakin energiaratkaisuja huomattavilla verovaroilla.

Hyvänä uutisena suomalaiselle teollisuudelle Lounatvuori näki eilisen päätöksen kahdesta uudesta ydinvoimalasta, mutta tuloksia saadaan odottaa pitkälle tulevaisuuteen.

Käänteisen arvonlisäveron tuomista rakennusalalle Lounatvuori piti rehellisten yrittäjien etujen vastaisena. Sääntöjen mukaan pelaaville se aiheuttaa lisävaivaa, kun taas epärehellisillä on mahdollisuus entistä suurempiin voittoihin. Arvonlisäveromuutosta perustellaan harmaan talouden kitkemisellä ja Valtiovarainministeriön resurssipulalla.

- Samaan aikaan Valtiovarainministeriö kuitenkin ilmoittaa tarvitsevansa lisää henkilökuntaa uuteen arvonlisäverokäytäntöön siirryttäessä. Olisiko sittenkin parempi lisätä resurssit nykyisen järjestelmän ylläpitoon ja siihen oikeaan valvontaan?

 Aamupäivän teemana urakoitsijapäivillä ovat sähköalan kohtaamat odotukset; niin rakennuttajien, kuluttajien kuin sähköalan opiskelijoidenkin. Iltapäivällä syvennytään suhdanne- ja markkinatilanteeseen sekä pohditaan, mitä haasteita lisääntyvä korjausrakentaminen tuo sähköalalle. Päivän kuumimmaksi kahvipöytäkeskusteluaiheeksi Juha Lounatvuori ennusti työehtosopimusneuvottelut.