» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Vuoden sähköurakoitsija ei lähde hintasotaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Vuoden sähköurakoitsija ei lähde hintasotaan

22.4.2010

Porvoolainen Jeti-Sähkö Ky vastaanotti Vuoden sähköurakoitsija 2009 -tunnustuksen sähköurakoitsijapäivillä Hyvinkäällä.

Jeti-Sähkön strategia perustuu vaativiin sähkö- ja teletöihin, jotka edellyttävät hyvää ammattitaitoa ja innovatiivisuutta. Pääkohteita ovat olleet 36 vuoden toiminnan ajan teollisuus- sekä liike- ja julkinen rakentaminen Porvoon lähiympäristössä ja pääkaupunkiseudulla.

"Tällä hetkellä suurimmat työmaat ovat Porvoon kaupungissa ja Nesteen Kilpilahden alueella, jossa parasta aikaa on menossa suurseisokki. Muista kohteista mainittakoon viime kesänä valmistunut Albert Edelfeltin koulun uudisrakennus, joka oli kooltaan Porvoon kaikkien aikojen suurin rakennuskohde”, toimitusjohtaja Ulf Törnblom kertoo.

Hintataso on Törnblomin mukaan pudonnut kuin lehmänhäntä: ”Totta kai mekin joudumme tarkistamaan hintatasoamme, mutta mihinkään hintasotaan emme lähde, yrityksen täytyy olla kannattava.”

Ulf Törnblom ennakoi kilpailutilanteen pysyvän sähkö- ja teleurakoinnin alalla kovana. ”Yritämme luovia ja etsiä ne haarat, joissa me olemme vahvoilla. Uskon, että ammattitaidolla ja kokemuksella pärjäämme edelleen.”

Jeti-Sähkön henkilökunnan määrä on 29, liikevaihto viime tilikaudelta reilut 3 miljoonaa euroa ja tulos vajaa puoli miljoonaa euroa. Tilikausi vaihtuu toukokuun lopussa. Yritys on kolminkertaistanut liikevaihtonsa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Jeti-Sähkön hallituksen puheenjohtaja Risto Tuomala muistaa yrityksen perustamispäätöstä helpottaneen läheisen Nesteen sähkötyöt, jotka ovat olleet yrityksen peruskuormaa.

”Muutoin en olisi ryhtynyt koko hommaan”, hän hymähtää. ”Aina on ollut hyviä ja huonoja suunnitelmia. Rakentamisaika on lyhentynyt päätösten vetkutusten vuoksi, mutta ’takalautaa’ ei muuteta mihinkään. Me olemme epäkiitollisessa asemassa aina häntäpäässä, mikä asettaa melkoisia vaatimuksia työnsuunnittelulle. Työvälineet ja -menetelmät ovat kuitenkin menneet eteenpäin huimasti.”

”Positiivisena puolena näen, vaikka itse hävisinkin vedon, että STTA saatiin vihdoin pystyyn. Oli alalle hieno ratkaisu saada työnantajapuolelle voimaa, minkä puute oli pitkä miinus koko alalle TIKLIn vähäisen asentaja-määrän vuoksi”, Tuomala painottaa.

 

Teksti: Sisko Vuorenmaa