» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >STUL Suomen Tilaajavastuu Oy:n omistajaksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


STUL Suomen Tilaajavastuu Oy:n omistajaksi

22.6.2010

Kiinteistö- ja rakentamisala tehostaa taloudellisen rikollisuuden torjuntaa. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Rakentamisen Laatu RALA ry ovat hankkineet enemmistöosuuden uudesta Suomen Tilaajavastuu Oy:stä.

Tilaajavastuu.fi -palvelu on yhtiöitetty Suomen Tilaajavastuu Oy:n alaisuuteen. Yhtiön uudet omistajat ovat Rakentamisen Laatu RALA ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, jotka jatkossa omistavat yrityksen yhdessä Tilaajavastuu.fi -palvelun kehittäjän Aspida Oy:n kanssa.

Tilaajavastuu.fi -palvelun yhtiöittäminen mahdollistaa kiinteistö- ja rakentamisalan tilaajavastuutietojen keskittämisen jatkossa yhteen rekisteriin. Tällä hetkellä rekisteristä löytyy maksutta yli 5 000 yrityksen tilaajavastuutiedot. STULin mukaantulon kautta palveluun toivotaan entistä enemmän myös sähköurakoitsijoiden tietoja.

– Tilaajavastuu.fi on sähköurakoitsijoille tärkeä työväline, koska he toimivat sekä aliurakoitsijoina, joilla on tiedonantovelvoite että pääurakoitsijoina, jotka tarkistavat aliurakoitsijoidensa tietoja, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen sanoo.

STUL ja RALA toivovat, että mahdollisimman suuri osa laillisesti toimivista yrityksistä toimittaisi tietonsa Tilaajavastuu.fi -palveluun rakentamisalan harmaan talouden torjumiseksi, ja jotta kiinteistö- ja rakennusalan yritysten asiakkaiden olisi helpompi tarkastaa, täyttävätkö yritykset tilaajavastuulain vaatimukset.

 

Tilaajavastuu.fi -palvelu 

Tiedote Suomen Tilaajavastuu Oy:n perustamisesta (pdf)