» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Ensto osti ranskalaisen Novexia-sähkötarvikevalmistajan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ensto osti ranskalaisen Novexia-sähkötarvikevalmistajan

22.10.2010

Ensto on ostanut ranskalaisen Novexia-yhtiön koko osakekannan. Novexia valmistaa pien- ja keskijänniteverkkojen tarvikkeita sekä niihin liittyviä automaatio- ja etäohjauslaitteita. 

Enston mukaan yrityskauppa tukee hyvin yhtiön strategiaa keskittyä energiatehokkuuteen liittyviin ratkaisuihin. Kaupalla Ensto vahvistaa osaamistaan erityisesti älyverkkojen osalta.

– Novexian asiakassuhteet vahvistavat Enston asemaa verkonrakennusmarkkinoilla ja tuotetarjonta täydentää Enston nykyistä valikoimaa nimenomaan älyverkkojen osalta. Älyverkot lisäävät ympäristömme energiatehokkuutta ja asettavat myös uusia vaatimuksia verkonrakennukselle, Enston toimitusjohtaja Timo Luukkainen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Novexia vahvistaa ennen kaikkea Ensto Utility Networks -liiketoimintayksikköä ja Enston asemaa ranskankielisillä markkinoilla. Novexian liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Yhtiö on perustettu vuonna 1925 ja se työllistää Ranskassa 150 henkilöä.

Kaupan jälkeen Enston liikevaihto kasvaa noin 230 miljoonaan euroon ja yhtiön henkilöstömäärä nousee noin 1 600 työntekijään. Suomessa heistä työskentelee noin 600 Porvoossa ja Mikkelissä olevissa tehtaissa sekä yhtiön pääkonttorissa.