» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Smartplan helpottaa kodin sähköistyksen arviointia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Smartplan helpottaa kodin sähköistyksen arviointia

23.8.2010

Euroopan sähköurakoitsijajärjestö AIE on julkaissut työkalun, jonka avulla sähköurakoitsija voi esitellä kuluttajille älykkäitä sähköistysratkaisuja. Sähköinfo on ollut mukana kehittämässä työkalua. 

SmartPlan on kehitetty helpottamaan asunnon sähköistyksen tilaajaa ja käyttäjää määrittelemään yhdessä sähköurakoitsijan kanssa älytalolle asetettavat vaatimukset.

Työkalu on tarkoitettu kaikille älytaloteknologiasta kiinnostuneille, perinteisen sähköasennustekniikan ammattilaiset mukaan lukien. Työkalu sisältää kolmeen eri kriteeriin perustuvan pisteytysominaisuuden: Mukavuus, Ympäristö ja Turvallisuus. Työkalu antaa arvion myös koko rakennukselle asteikolla A–F, missä A on korkein ja F matalin taso.

Työkalun avulla voi varmistua siitä, että kaikki ominaisuudet tulee määriteltyä ja että asiakkaat tai suunnittelijat ovat tietoisia siitä, mitä vaihtoehtoja on olemassa ja miten heidän valintansa vaikuttavat asunnon mukavuuteen, ympäristöön ja turvallisuuteen.

SmartPlania kehitetään ja täydennetään jatkuvasti, joten kaikki palvelun parannusehdotukset otetaan mielellään vastaan. Huomioista voi lähettää postia Sähköinfon Esa Tiaiselle osoitteeseen esa.tiainen@sahkoinfo.fi.

Työkalu löytyy osoitteesta http://smartplan.norskteknologi.no. Palvelua ensimmäistä kertaa käytettäessä tulee luoda oma käyttäjätunnus ja salasana, minkä jälkeen palvelun käyttöönotto onnistuu helposti.


Lisää aiheesta: 

Mukavuus on älytalon tärkein ominaisuus

”KNX on tulevaisuuden mahdollisuus”