» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Ensto avasi uuden kotelotehtaan Tallinnaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ensto avasi uuden kotelotehtaan Tallinnaan

25.10.2010

Enston uusi Tallinnan tehdas tuplaa yhtiön kestomuovikoteloiden tuotantokapasiteetin. 

Ensto on yksi suurimmista massaräätälöityjen ja räätälöityjen koteloratkaisujen valmistajista. Koteloita käytetään esimerkiksi tuulimyllyissä ja aurinkopaneeleissa. Ensto valmistaa Virossa liki 6 000 eri tuotetta kahdella tehtaalla Keilassa ja nyt myös Tallinnassa.

Uusi tehdas työllistää 130 henkilöä, joista 50 on palkattu tänä vuonna. Toimitusjohtaja Timo Luukkaisen mukaan uuden tehtaan maantieteellinen sijainti lyhentää toimitusaikoja pääasiakkaille Keski-Eurooppaan.

– Näiden tuotteiden kysyntä on kasvanut aivan räjähdysmäisesti, ja sen odotetaan kasvavan jatkossakin. 99,5 % tehtaan tuotannosta viedään Eestin ulkopuolelle lähinnä Keski-Eurooppaan mutta myös esimerkiksi Japaniin, Amerikkaan, Kiinaan, Taiwaniin ja Australiaan, Luukkainen sanoi tehtaan avajaisissa.

Tallinnan tehdas erikoistuu muovikoteloiden ruiskuvalutuotantoon ja kokoonpanoon. Tehtaassa on nykyaikaiset ruiskuvalulaitteet ja robottiteknologiaa, joiden ansiosta tuotanto on erittäin nopeaa ja korkealaatuista. Ensto työllistää Tallinnan tehtaan avajaisissa julkistetun Novexian liiketoimintakaupan myötä 1 600 henkilöä 19 maassa.

 

Ensto osti ranskalaisen Novexia-sähkötarvikevalmistajan