» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Nuoria aktivoidaan työllistymään palkkatuen avulla
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Nuoria aktivoidaan työllistymään palkkatuen avulla

26.5.2010

Nuorten työllistymistä edistetään ottamalla käyttöön työnantajalle kohdistettu, palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti. Tavoitteena on aktivoida nuoria hankkimaan työpaikka itse ja välittämään työnantajille tietoa palkkatuesta. Vastavalmistunut nuori voi saada Sanssi-kortin työ- ja elinkeinotoimistosta. Samalla kun hänelle tehdään työllistymissuunnitelma.

Työnantajille kohdistettu palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti auttaa vastavalmistuneita nuoria työllistymään.Taloustaantuma on pahentanut myös nuorisotyöttömyyttä Suomessa. Maaliskuun lopussa alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 32 500, mikä oli 3 500 enemmän kuin vuoden 2009 maaliskuussa. Nuorten työttömyyden odotetaan lisääntyvän myös kausiluontoisesti koulujen päättyessä kesäkuun alussa. Alle 20-vuotiaita oli maaliskuussa työttömänä 6 100.

Sanssi-kortti on tarkoitettu erityisesti alle 30-vuotiaiden vastavalmistuneiden nuorten työllistämiseen. Alle 25-vuotiaat voivat saada kortin heti käyttöönsä. Yrityksiin työllistettäessä 25-29-vuotiaat voivat käyttää korttia vasta kuuden kuukauden työttömyysjakson jälkeen. Muiden työnantajien kohdalla korttia voi kuitenkin käyttää heti.

Palkkatuki työnantajalle on enimmillään 550 euron kuukaudessa, jos hän palkkaa nuoren kokoaikaiseen työhön. Työsuhde voi olla joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Oppisopimuskoulutuksessa palkkatukea voi saada koko koulutuksen ajan. Tukea voi saada enintään 10 kuukauden ajan. Sitä voivat saada kunnat, yritykset ja muut työnantajat, kuten yhdistykset, säätiöt ja sosiaaliset yritykset.

Lisätietoa:

Työnantajalle Sanssi on todellinen mahdollisuus