» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Intera ostaa enemmistöosuuden Trafotekista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Intera ostaa enemmistöosuuden Trafotekista

26.11.2010

Intera Equity Partnersin hallinnoima rahasto Intera Fund I ostaa enemmistöosuuden tehoelektroniikkakomponentteja valmistavan Trafotek Oy:n osakekannasta.

Myyjänä toimivat Trafotekin hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Rauno Mattila, sekä hänen tyttärensä Nina Arvonen ja Jaana Kotro. Perheen omistukseen jää edelleen merkittävä vähemmistöosuus yhtiön osakekannasta. Omistuspohjan laajentamisella vahvistetaan Trafotekin resursseja kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Trafotek on toiminut itsenäisenä perheyrityksenä vuodesta 1983. Yrityksen osaamista ovat sähkömoottorikäyttöjen vaativat muuntaja- ja kuristintarpeet, sähkönlaatua parantavat sovellukset sekä telakkateollisuuden ratkaisut. Sen asiakkaat ovat sähköteknisen toimialan yrityksiä Suomessa ja maailmalla.

Trafotekin palveluksessa on noin 300 henkilöä, ja vuonna 2009 liikevaihtoa kertyi noin 54 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on tuotantoa Suomessa ja Kiinassa. Virossa vihitään kesällä 2011 käyttöön uusi tuotantolaitos. 

Trafotekin toimitusjohtajana jatkaa Pertti Arvonen, josta tulee myös yhtiön osakas. Omistuspohjan laajentaminen ei vaikuta Trafotekin henkilöstön työsuhteisiin.