» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Vain 23 % taloyhtiöistä on teettänyt LVIS-järjestelmän kuntotutkimuksen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Alle neljäsosa taloyhtiöistä on teettänyt LVIS-järjestelmän kuntotutkimuksen

28.9.2010

Isännöintiliiton kyselyn mukaan 41 prosentilla taloyhtiöistä on ajan tasalla oleva kuntoarvio kiinteistön kunnosta. Tarkemmalla kuntotutkimuksella LVIS-järjestelmän kuntoa on selvitetty kuitenkin vain 23 prosentissa taloyhtiöistä. 

Isännöintiliiton kyselyn mukaan uusmaalaisissa taloyhtiöissä on herätty selvästi muuta maata paremmin uuden asunto-osakeyhtiölain velvoitteeseen laatia taloyhtiöille selvitys tulevien viiden vuoden kunnossapitotarpeesta. Kuntoarvio on ajan tasalla Uudellamaalla 58 prosentilla taloyhtiöistä, muualla Suomessa vain joka kolmannella yhtiöllä.

– Korjaustarveselvitystä ei voi tehdä ilman kuntoarviota tai muita asiantuntijaselvityksiä, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä muistuttaa liiton tiedotteessa.

Kyselyn mukaan kuntoarviota tarkempi LVIS-järjestelmän kuntotutkimus on tehty 23 prosentissa taloyhtiöistä. LVIS-kuntotutkimukset saivat isännöitsijöiltä toiseksi parhaan arvosanan ulkovaipan kuntotutkimusten jälkeen. Asteikolla yhdestä viiteen arvosana oli 3,33. Isännöitsijöiden mukaan Uudellamaalla LVIS-järjestelmien tutkijoita löytyy hyvin (arvosana 3,81) ja muualla maassa kohtalaisesti (arvosana 3,3).

Energiakatselmuksen on toteuttanut vain 14 prosenttia taloyhtiöistä ja erillisen energiatodistuksen on laatinut 16 prosenttia yhtiöistä. Energiakatselmuksiin selvästi tyytymättömiä on 18 prosenttia isännöitsijöistä ja erillisiin energiatodistuksiin tyytymättömiä on 17 prosenttia isännöitsijöistä. Isännöintiliiton teettämään kyselyyn vastasi 194 isännöitsijää.

 

Lisää aiheesta:

Uusi asunto-osakeyhtiölaki lisää sähköalan ammattilaisten tarvetta

Sähkölaitteiston kunto selviää vain tutkimalla