» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Kalasatamaan älykkään sähköverkon mallialue
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kalasatamaan älykkään sähköverkon mallialue

31.5.2010

Energiapalvelujen hiilineutraali tulevaisuus rakentuu Kalasatamassa. Älykkään sähköverkon mallialueella sähkön käyttäjä voi olla myös tuottaja.

Tavoitteena on maailmanlaajuisesti merkittävä älykkään sähköverkon mallialue, jossa uusinta energia-, informaatio- ja viestintäteknologiaa yhdistämällä luodaan kestävän kehityksen mukainen energiajärjestelmä palveluineen myös muualla edelleen sovellettavaksi.

Kalasatamaan rakennetaan älykkään sähköverkon mallialue. Kuva: Pertti A. MäkinenMukana älyverkkoa rakentamassa ovat Helsingin Energia, Helen Sähköverkko, ABB ja Nokia Siemens Networks. Älykäs energiajärjestelmä sisältää muun muassa paikallisen uusiutuvan sähköntuotannon, kuten aurinko- ja tuulivoiman, sähköautoilua tukevan infrastruktuurin ja sähkön varastoinnin sekä kotien ja liikerakennusten energiatehokkaan kiinteistöautomaation.

Helsingin Energia kehittää uudenlaisia energiatehokkuutta ja uusiutuvien energianlähteiden hyödyntämistä edistäviä palveluita, jotka tukevat muutosta kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Helsingin kaupungin tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä kolmanneksella nykyisestä vuoteen 2030 mennessä.

Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n arvion mukaan lähes 80 prosenttia vähennyksistä on mahdollista saavuttaa uusiutuvilla energianlähteillä sekä energiatehokkuuteen panostamalla.

Kalasatama sijaitsee Helsingin ydinkeskustan kainalossa meren rannalla. Se tulee tarjoamaan 2030-luvun alkuun mennessä 10 000 työpaikkaa ja kodin noin 18 000 helsinkiläiselle. Asuntorakentaminen Kalasatamassa käynnistyy tänä vuonna.