DNA ostaa laajakaista- ja tv-operaattori Welhon

31.5.2010

Sanoma-konsernin Sanoma Entertainment -liiketoimintaryhmään kuuluvan Welhon liiketoiminta myydään tietoliikennekonserni DNA:lle 200 miljoonalla eurolla.

DNA Oy on sopinut Sanoman kanssa Welhon liiketoiminnan ostamisesta. Liiketoimintajärjestelyn yhteydessä DNA toteuttaa suunnatun osakeannin siten, että Sanomasta tulee DNA:n toiseksi suurin omistaja 21 prosentin osuudella. Kaupan voimaantulo vaatii vielä Suomen kilpailuviranomaisten ja valtioneuvoston hyväksynnät. Viranomaispäätöksiä odotetaan kesän aikana.

Vuonna 2009 Welhon liikevaihto oli 67 miljoonaa euroa ja se työllisti 205 henkilöä. Welhon henkilöstö siirtyy DNA:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Welhon asiakkaiden palvelut jatkuvat toistaiseksi entisellään Welho-nimisinä.

Welho on Suomen suurin kaapelitelevisio-operaattori, joka tarjoaa televisio- ja laajakaistapalveluita pääkaupunkiseudulla usealla eri jakelualustalla. Welhon verkossa on noin 320 000 taloutta ja Welholla on kaikkiaan noin 163 000 laajakaista- ja maksu-tv-asiakasta.