LightMapping-kävelykierros perehdytti yövalaistuksen saloihin

31.8.2010

LightMapping, Click to Enlarge 

Kaupunkitilan valaistuksesta keskustellaan Helsingin Messukeskuksen Valo-tapahtumassa 1.–5.9.

Helsingin keskustassa järjestettiin 30. elokuuta LightMapping-kävelykierros. Kierros alkoi ilta yhdeksältä Luonnontieteelliseltä museolta, mistä jatkettiin Kampin ja osin Punavuoren läpi vajaan parin kilometrin päässä sijaitsevaan Dianapuistoon.

LightMapping-konsepti perustuu Professional Lighting Designers Associationin (PLDA) malliin, missä ajatuksena on tehdä havaintoja öisestä kaupunkikuvasta ja samalla ikuistaa havainnot kameroiden muistikorteille.

Suomen Valoteknillisen Seuran järjestämän kierroksen oppaana toimi Siton ulkovalaistukseen erikoistunut arkkitehti Marjut Kauppinen. Kierroksen aikana osallistujat saivat korvakuulokkeisiinsa tietoja paitsi nähdyistä valaistusratkaisuista, myös kohteiden suunnittelijoista ja rakennushistoriasta.

Kierroksella Suomen Valoteknillisen Seuran toimitusjohtaja Heikki Härkönen kertoi, että LightMapping-kävelykierros liittyy uuteen OpenLight-verkkoprojektiin, minkä tavoitteena on kehittyä alan avoimeksi keskustelufoorumiksi ja julkaisualustaksi valaistuksen, valaistustuotteiden sekä referenssikohteiden esittelylle.

– OpenLight on verkkopalvelu, joka hyödyntää sosiaalisen median erilaisia elementtejä. Valaistusalan yhteisöllinen kohtauspaikka yhdistää alalla toimivat suunnittelijat ja yritykset uudenlaisella tavalla, Härkönen sanoo.

OpenLight-projektin etenemistä voi seurata OpenLight-blogisivuston ja Facebookin kautta. Kaikki halukkaat voivat myös osallistua projektin avoimeen kehitystyöhön.

LightMapping-kierroksen kuvia ja kokemuksia esitellään tarkemmin Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 1.9. klo 16.00–17.30. hallissa numero 3. Valo 10 -tapahtuman ammattilaisosion yhteydessä järjestettävässä tapahtumassa keskustellaan myös laajemmin kaupunkivalaistuksen suunnittelusta.Lisätietoja:

OpenLight - www.openlight.fi
Suomen Valoteknillinen Seura
Valo 10 -messut
 

Voit avata kuvat suurempina omaan ikkunaan hiirellä klikkaamalla. Kuvat Mikko Arvinen.