Ahlsell myydään pääomasijoittajalta toiselle

1.3.2012

Goldman Sachs Capital myy Pohjoismaismaissa toimivan sähkö- ja LVI-tukku Ahlsellin CVC Capital Partnersille 1,8 miljardilla eurolla. 

Kansainvälinen pääomasijoitusyhtiö CVC Capital Partners ilmoitti helmikuun lopussa sijoittavansa 1,8 miljardia euroa Ahlsellin osakkeisiin. Ahlsellin konsernijohtaja Göran Näsholmin mukaan kauppa mahdollistaa Ahlsellin kasvun entistä suuremmaksi ja vahvemmaksi toimijaksi markkina-alueellaan.

– CVC:llä on maineikas historia pitkäjänteisenä sijoittajana. Yhtiö jakaa visiomme kestävän kasvun merkityksestä, ja voi tarjota meille kasvuun vaadittavan rahoituspohjan. Tämä hyödyttää ehdottomasti myös asiakkaitamme, Näsholm sanoo yhtiön tiedotteessa.

Ruotsissa vuonna 1877 perustetun Ahlsellin palveluksessa on yhteensä noin 4 500 työntekijää Pohjoismaissa, Virossa ja Venäjällä. Tukkumyymälöitä yrityksellä on yhteensä 220. Konsernin viime vuoden liikevaihto oli yhteensä noin 2,3 miljardia euroa ja liikevoitto 192 miljoonaa euroa. Kaupan jälkeen yhtiön toimivalle johdolle jää 4 % yhtiön osakkeista.