Jyväskylän kaupungin Kari Strömistä vuoden Valoisan persoona

27.4.2012

Suomen Valoteknillinen Seura myönsi vuoden Valoisan persoonan tunnustuksen Jyväskylän kaupungin apulaiskaupungininsinööri Kari Strömille. 

Valoisa persoonan palkinto myönnetään henkilölle, joka yksittäisellä teolla tai pidempiaikaisella toiminnalla on tuonut valoa maailmaan ja edesauttanut valaistuksen asiaa.

Marko Martikainen ja Kari StrömKari Ström on kehittänyt Jyväskylän ulkovalaistusta vuodesta 1996 lähtien. Tavoitteena kaupungilla on olla taajamavalaistuksen edelläkävijä ja esimerkillään näyttää miten valaistus voi olla yhtä aikaa energiatehokasta ja viihtyisyyttä luovaa. Jyväskylässä järjestetään joka syksy myös suuri Valon kaupunki -valotapahtuma, mitä Ström on ollut viemässä eteenpäin omalla, vahvalla panoksellaan. Palkinnon perusteluiden mukaan Jyväskylän esimerkki kannustaa ja rohkaisee muita kaupunkeja ulkovalaistuksen monipuoliseen ja nykyaikaiseen kehittämiseen.

Valoisan persoonan kiertopalkinto, taiteilija Kari Alosen teos ”Valokeilassa”, luovutettiin Strömille Valaistuksen ajankohtaispäivillä 24.4. Helsingin Messukeskuksessa.

Tilaisuudessa luovutettiin myös vuoden Valaistuneen persoonan kunniakirja Oy Osram Ab:n myyntijohtaja Marko Martikaiselle. Valaistuneen persoonan palkinto myönnetään henkilölle, joka on toiminut Suomen Valoteknillisen Seuran jäsenenä vähintään 5 vuotta, ja on vaikuttanut merkittävästi valaistusalalla pitkällä aikavälillä.