Erkki Yrjölä -standardointimitalit mittausstandardin valmistelijoille

3.4.2012

SESKO palkitsi kevätseminaarissaan 28.3. Erkki Yrjölä -mitalilla Mittatekniikan keskuksen erikoistutkijan, tohtori Jari Hällströmin, sähköisten mittauslaitteiden turvallisuusvaatimuksia käsittelevän standardityöryhmä IEC TC 66:n vetäjän Jorma Rutasen sekä Reka Kaapelin tuotekehityspäällikkö Mika Mutrun. 

Mittatekniikan keskuksen erikoistutkija, tohtori Jari Hällström palkittiin Erkki Yrjölä-mitalilla hänen ansioistaan suurjännitetestauksia käsittelevän kansainvälisen komitean IEC TC 42 standardointityössä. Hän on toiminut erittäin ansiokkaasti vuodesta 2003 komitean sekä sen työryhmien ja ylläpitoryhmien vetäjänä ja jäsenenä.

Jorma Rutanen on osallistunut merkittävällä henkilökohtaisella panoksellaan sähköisten mittaus-, säätö- ja laboratoriolaitteiden turvallisuusvaatimuksia käsittelevän standardin IEC 61010-1 laadintaan.

Reka Kaapelin tuotekehityspäällikkö Mika Mutru on toiminut pitkään SESKOn komitean SK 20 Energiakaapelit aktiivisena ja asiantuntevana jäsenenä. Yli kahdenkymmenen komiteavuoden aikana Mutru on saavuttanut arvostetun kaapeliasiantuntijan aseman komitean jäsenten ja myös muiden alan ammattilaisten keskuudessa.

SESKOn hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Erkki Yrjölän mukaan nimettyjä mitaleita on myönnetty tähän mennessä 35 kappaletta sähköteknisessä standardointitoiminnassa ansioituneille henkilöille. Mitalit jaettiin SESKOn kevätseminaarissa 28.3.2012 Valkoisessa Salissa Helsingissä.