Tapaturmaperjantai 13.4. muistuttaa myös sähköturvallisuudesta

13.4.2012

Perjantaina 13.4. vietetään valtakunnallista Tapaturmapäivää. Päivän teemana on riskien tunnistaminen ja vaaratilanteiden ennakointi. Monissa arjen tilanteissa hetken harkinta voi ratkaista onnettomuuden tapahtumisen tai välttämisen. 

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää. Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3 000 ihmistä.

www.tapaturmapaiva.fiSähköturvallisuus on yksi Tapaturmapäivän pääteemoista, sillä ihmisiä menehtyy vuosittain sähköiskuihin tai sähköstä aiheutuviin tulipaloihin, jotka olisi helposti estettävissä. Suurin osa sähkötapaturmista johtuu viallisista tai virheellisesti korjatuista laitteista, huolimattomuudesta, varomattomuudesta tai lasten leikeistä.

Tapaturmapäivän teemaa tuodaan esille kuolemattomilla viimeisillä sanoilla, joita yleisö voi ehdottaa lisää Facebookissa. Parhaita ehdotuksia käytetään ensi vuoden kampanjassa.

www.facebook.com/tapaturmapaiva:

"Tässä mitään sähkömiestä tarvita..."

"Kyllä nämä tikkaat vielä tämän kesän kestää..."

"Pitäisi korjata joskus tuo sirkkelin terän suojus..."

Tapaturmapäivän järjestävät yhteistyössä eri ministeriöt ja turvallisuusviranomaiset, Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto, Finanssialan Keskusliitto, Työturvallisuuskeskus, Liikenneturva, Suomen sosiaali ja terveys ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Onnettomuustutkintakeskus, Trafi ja Suomen Kuntaliitto.

www.tapaturmapaiva.fi