Lämpöpumppujen kysyntä jatkaa kasvuaan

4.6.2012

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry:n ja European Heat Pump Forumin tilastojen mukaan ilma/vesilämpöpumppujen kysyntä kasvoi Suomessa peräti 40 % vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Viime vuonna Suomi ohitti ensimmäistä kertaa Ruotsin asukaslukuun suhteutetussa lämpöpumppujen myynnissä. 

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö. Kuva Pertti A. MäkinenHuolimatta maalämmön huikeista kasvuluvuista viime vuonna, jatkoi maa- ja ilma/vesilämpöpumppujen kysyntä reipasta kasvua vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Maalämmön kasvu ensimmäisellä kvartaalilla oli noin 10 % ja ilma/vesilämpöpumppujen kasvu peräti 40 %. Ilma/vesilämpöpumppujen tilastoitu myyntivolyymi oli kuitenkin vain 250 kappaletta verrattuna maalämmön pariin tuhanteen kappaleeseen. Eniten myytyjen ilmalämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myynti laski noin 10 %.

SULPUn mukaan osa hyvänä jatkuneesta kysynnästä selittyy sillä, että osa viime vuodelle myönnetyistä energia-avustustoteutuksista on siirtynyt tämän vuoden puolelle.

European Heat Pump Forumin tilastojen ennakkotietojen mukaan Suomi ohitti viime vuonna ensimmäistä kertaa Ruotsin asukaslukuun suhteutetuissa lämpöpumppujen myyntiluvuissa. Viime vuonna Suomessa myytiin 13,4 lämpöpumppua tuhatta asukasta kohden ja Ruotsissa 10,7.

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry on lämpöpumppualan toimialajärjestö. SULPUn jäsenenä on yhteensä noin 130 lämpöpumppujen valmistajaa, maahantuojaa ja jälleenmyyjää, sekä asennus-, huolto- ja suunnitteluyritystä.

 

Lisätietoja:

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry: www.sulpu.fi