Jyväskylän messuilla vieraili noin 15 000 kävijää

6.2.2012

Jyväskylän Paviljongissa 1.–3.2. pidetyillä Sähkö, Tele, Valo & AV 2012 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana noin 15 000 kävijää. Kävijämäärä pysyi edellisvuosien korkealla tasolla.

Jyväskylän Messut Oy:n myyntijohtaja Ilari Tervakangas kertoi olevansa tyytyväinen messujen kävijämäärään ja kävijöiden osoittamaan aktiiviseen kiinnostukseen messuja kohtaan.

– Kävijätutkimuksesta saatujen ennakkotietojen mukaan messuilla viivyttiin useita tunteja, monesti jopa koko päivä. Tämä kertoo siitä, että tänne tullaan tositarkoituksella ja vieraat haluava perehtyä tarjontaan kunnolla. Jyväskylän Sähkömessuille ei tulla vain piipahtamaan kotimatkalla töistä, Tervakangas sanoi.

Fortumin Nissan LeafKansainvälinen tapahtuma houkutteli runsaasti kävijöitä myös ulkomailta. Lähes 300 osastolla oli edustettuna toista tuhatta toiminimeä yli kahdestakymmenestä eri maasta. Näyttävimpänä uutuutena messuilla oli tänä vuonna esillä runsaasti erilaisia sähköautoja. Siinä missä edellisen kerran kaksi vuotta sitten pidetyille messuille oli saatu vain muutama sähköauto, esiteltiin autoja ja niiden latausjärjestelmiä tänä vuonna useilla eri osastoilla.

Uusiutuvien energianlähteiden hyödyntäminen oli tänä vuonna yksi Jyväskylän messujen pääteemoista, ja messuilla kuultiin useita esitelmiä esimerkiksi pientuulivoiman ja aurinkoenergian hyödyntämismahdollisuuksista.