Professori Leena Korpisesta Vuoden sähköinsinööri

6.2.2012

Sähköinsinööriliitto valitsi Vuoden sähköinsinööriksi 2012 Tampereen teknillisessä yliopistossa sähkö- ja magneettikenttien vaikutuksia tutkivan professori Leena Korpisen. 

Professori Leena Korpinen. Kuva Jyväskylän messutProfessori Leena Korpinen palkittiin hänen ansioistaan sähköalan arvostuksen ja yhteystyön edistämisessä. Korpinen vetää Ympäristöterveys-tutkimusryhmää Tampereen teknillisen yliopiston energia- ja prosessitekniikan laitoksella. Hänen keskeisimpiä tutkimusaiheitansa ovat sähkö- ja magneettikentille altistuminen elin- ja työympäristössä sekä kenttien terveysvaikutukset.

Parhaillaan hänen ryhmänsä tutkii sähkö- ja magneettikenttien vaikutuksia tahdistimiin ja rytmihäiriötahdistimiin 400 kV voimajohtojen alla ja sähköasemilla.

– Tutkimusryhmässäni on arvokkaita ja taitavia ihmisiä, tunnustus kuuluu heillekin, Korpinen iloitsi palkinnon luovutustilaisuudessa Jyväskylän messujen avajaisjuhlassa 1. helmikuuta.

Sähköinsinööriliiton nyt kolmannen kerran myöntämään Vuoden sähköinsinööri -huomionosoitukseen kuuluu myös 5 000 euron palkinto.