DNA tuo lisää valokuituyhteyksiä Kuopioon

8.2.2012

DNA:lla on Kuopiossa useita uusia ja rakenteilla olevia valokuitukohteita. Uusimmat yhteydet ovat keskustan alueella ja Pappilanmäessä. Seuraavaksi valokuitua otetaan käyttöön Pihlajaharjussa. Saatavuutta laajennetaan edelleen myös Saaristokaupungin alueella. 

Valokuitutekniikalla voidaan toteuttaa huippunopeat verkkoyhteydet. Sen avulla DNA kehittää runkoverkkoaan ja tukiasemayhteyksiään ja tuo kiinteistöille ja taloyhtiöille huippumodernit kaapelitelevisio- ja laajakaistapalvelut. Kuituverkon laajentamista on myös mahdollista jatkaa kauempana oleville asuinalueille sekä eteenpäin muihin kuntiin.

– Tulevina vuosina pyrimme päivittämään mahdollisimman suuren osan kaapeliverkostamme valokuituun, samalla kun laajennamme sitä uusille alueille, kertoo DNA:n Itä- ja Keski-Suomen myyntijohtaja Lasse Koskivuori.

Valokuitu on tehokkuutensa, häiriöttömyytensä ja helpon ylläpidettävyytensä ansiosta edistyksellisin tunnettu kiinteän verkon tekniikka. Se toimii kaapelitelevisio- ja kiinteän verkon laajakaistapalveluiden lisäksi tukiasemien runkoyhteyksien kautta keskeisessä roolissa langattomien laajakaista- ja televisiopalveluiden tuotannossa. Valokuituverkossa ei esiinny esimerkiksi ukkosen aiheuttamia ylijännitehäiriöitä, koska lasinen kuitu ei johda sähköä, eivätkä maahan sijoitetut kuitukaapelit ole ilmajohtojen tapaan alttiita esimerkiksi lumikuormille.

DNA:n mukaan kaikki kuituverkkoon tehtävät investoinnit ovat nopeiden siirtonopeuksien ja laadukkaan tiedonsiirron lisäksi pitkäjänteinen sijoitus yhtiön tarjoamien palveluiden käytettävyyteen.