Prysmianin uusi merikaapelitehdas avattiin Kirkkonummella

8.6.2012

Prysmian Groupin uusi merikaapelitehdas Kirkkonummen Pikkalassa vihittiin käyttöön 6. kesäkuuta.

Prysmianin tehdas Kirkkonummella 

40 miljoonan euron investoinnin on tarkoitus vastata meripuistojen sähkönsiirrossa käytettävien merikaapelien kasvaneeseen kysyntään. Pikkalan tehtaan laajennus valmistui 18 kuukautta investointipäätöksen jälkeen.

Prysmian Power Linkin toimitusjohtaja Marcello Del Brenna– Eurooppaan tullaan rakentamaan laajoja merituulipuistoja, joissa sähköä siirretään vaativissa olosuhteissa pitkiä etäisyyksiä. Pikkalan tehdas on maailmalla tunnettu myös suurjännitekaapelien valmistajana. Sen sijainti on logistisesti hyvä ja kaapeli voidaan lastata tehtaasta suoraan laivaan. On luontevaa laajentaa tuotantoa juuri täällä, kertoo konsernin merikaapeliliiketoiminnasta vastaavan Prysmian Power Linkin toimitusjohtaja Marcello Del Brenna.

Prysmian Group on maailman johtava energia-, erikois- ja telekaapeliyhtiö, jonka liikevaihto on noin 8 mrd. euroa. Yhtiö täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Prysmian- ja Draka-tuotteita valmistavalla konsernilla on 97 tehdasta ja 22.000 työntekijää 50 maassa. Suomessa yhtiöllä on 500 työntekijää sekä tehtaat Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa.