Energyweek kokoaa tuulivoima-alan asiantuntijat Vaasaan

9.3.2012

Vaasassa 19.–22. maaliskuuta järjestettävän EnergyWeek-tapahtuman pääteemoja ovat tuulivoima, älykkäät sähköverkot ja uusiutuvien energianlähteiden hyödyntäminen. 

Tiistaina 20.3.2012 järjestettävään Wind Exchange -tapahtumaan osallistuu runsaasti tuulivoima-alan edustajia, kuten turbiini- ja komponenttivalmistajia, tuulivoiman rakennuttajia, maankäytön ammattilaisia, viranomaisia ja muita alan asiantuntijoita. Näytteilleasettajia on mukana Saksasta, Espanjasta, Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta.

Energy Week Vaasassa 19.-22. maaliskuutaTuulivoiman lisäksi Vaasan energiaviikon teemana ovat esimerkiksi älykkäät sähköverkot. Teemaviikon järjestämiseen osallistuvalla ABB:llä on Vaasassa vahvaa älyverkkoihin liittyvää osaamista.

– Erityisesti tänne on keskittynyt sähkönjakeluautomaatioon liittyvää osaamista. Täällä suunnitellaan, tuotetaan ja myydään niin sähkönjakelujärjestelmiä, sähköasemia kuin verkon älykkäitä komponenttejakin, ja täällä hallitaan myös elektroniikan ja yhä tärkeämmäksi käyvän ohjelmistotekniikan osaaminen, ABB:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Dick Kronman kertoo.

Vaasalaisen suojareleisiin sekä mittaus- ja valvontatekniikkaan erikoistuneen VAMP Oy:n tutkimusjohtaja Lauri Kumpulaisen mukaan taajamien ulkopuolella ilmajohtoverkoissa automaatio nopeuttaa yksittäisten vikojen selvittämistä.

– Lisäämällä verkon monitorointia, mittauksia ja ohjausta mahdolliset vikatilanteet pystytään paikallistamaan ja korjaamaan nopeasti, Kumpulainen kertoo.

Energia- ja ympäristöseminaarin ja Wind Exchange -tuulivoimafoorumin lisäksi Vaasassa järjestetään 19.–22. maaliskuuta myös kansainvälisen Renewable Efficient Energy -konferenssi. Tapahtumiin odotetaan yli tuhatta sähkö- ja energia-alan ammattilaista.

 

www.energyweek.fi