STK: Tulevaisuuden koti huolehtii hyvinvoinnista ja lataa vielä autonkin

10.5.2012

Sähköteknisen Kaupan Liitto STK ja Sähkösuunnittelijat NSS ry esittelivät sähköistysalan tulevaisuuden näkymiä Vantaalla Tiedekeskus Heurekassa 9.5. pidetyssä "Hyvinvointia sähköllä – visio 2030" -seminaarissa.

Hyvinvontia Sähköllä -seminaari. Kuva STK 

STK:n ja NSS:n tulevaisuuden visioita esitelleeseen "Hyvinvointia sähköllä – visio 2030" -seminaariin osallistui noin 160 päättäjää ja sähköistysalan asiantuntijaa. Seminaarin puheenvuorojen mukaan tulevaisuus näyttää entistä sähköisemmältä, automatisoidummalta, energiatehokkaammalta ja ehkä jopa myös älykkäämmältä.

Hyvinvontia Sähköllä. Kuva STKTulevaisuudessa rakennukset tuottavat itse käyttämänsä energian ja sähköä käytetään laajasti liikenteen energiana. Samalla eläminen on entistä turvallisempaa ja mukavampaa.

STK:n toimitusjohtaja Tarja Hailikarin mukaan alan toimitusketjulla on valmius mittaviinkin uuden teknologian hankkeisiin, ja valtaosa osa tulevaisuuden visioiden toteuttamiseen tarvittavasta teknologiasta on jo olemassa.

Tavoitteiden toteutumiseksi kiinteistöjen omistajat pitäisi saada kuitenkin investoimaan nykyistä rohkeammin energiatehokkuuden parantamiseen ja käyttäjien tarpeita palvelevaan sähköistykseen. Seminaarin puhujien mukaan myös yhteiskunnan päättäjien pitäisi herätä sähkön tarjoamiin mahdollisuuksiin ja tehdä näkemyksellisiä ja rohkeitakin päätöksiä laajojen hankkeiden käynnistämisestä. Näin esimerkiksi sähköisen liikenteen ja sähkön pientuotannon suhteen päästäisiin Suomessakin kunnolla liikkeelle.

 

Lue lisää: www.stkliitto.fi/visio2030