Kiinteistöliitto: Linjasaneerausbuumi jatkuu vilkkaana

10.5.2012

Kiinteistöliiton ja Suomen Kiinteistölehden remonttibarometrin mukaan korjausrakentaminen tulee jatkumaan vilkkaana koko tämän vuoden ajan. 

Sähköverkko on edullisinta uusia putkiremontin yhteydessä. Kuva Pertti A. MäkinenPeräti lähes kaksi kolmasosaa Kiinteistöliiton kyselyyn vastanneista taloyhtiöiden edustajista kertoi, että taloyhtiöissä on meneillään vähintään korjaushankkeen suunnitteluvaihe. Runsaalla kolmanneksella vastanneista taloyhtiöistä on toteutumassa jokin korjaushanke tänä vuonna.

Eniten korjataan tai kunnostetaan piharakenteita, vesi- ja viemärijärjestelmiä sekä ikkunoita/ulko-ovia. Näitä kohteita ilmoitettiin korjattavan barometrin mukaan noin joka kolmannessa vastaajayhtiössä. Vesikattoa, märkätiloja, ilmanvaihtojärjestelmiä tai lämmitysjärjestelmiä korjataan lähes joka neljännessä yhtiössä. Putkiremontti on menossa runsaalla 10 prosentilla vastaajista.

Seuraavan viiden vuoden aikana hallituksen jäsenet ennakoivat korjausrakentamisen kohdistuvan lukumääräisesti yhä enemmän piharakenteiden, ikkunoiden ja ulko-ovien sekä julkisivujen kunnostamiseen ja korjaamiseen. Vesi- ja viemärijärjestelmien, lämmitysjärjestelmien sekä ilmavaihtojärjestelmiin kohdistuvien korjausten määrä pysyy myös tulevina vuosina suhteellisen suurena. Tulevien viiden vuoden aikana korjaushankkeet koskettavat yli puolta taloyhtiöistä.

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometri toteutettiin maalis-huhtikuussa 2012 seitsemännen kerran yhteistyössä Suomen Kiinteistölehden kanssa. Kyselyyn vastasi 1141 taloyhtiöiden hallitusten jäsentä ja isännöitsijää.

 

Lisätietoja Kiinteistöliiton sivuilla