EMC Talotekniikka myydään hollantilaiselle pörssiyhtiölle

18.12.2012

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners myy EMC Talotekniikka Oy:n hollantilaiselle pörssiyhtiö Royal Imtech N.V:lle. Imtech on teknisten palveluiden toimittaja muun muassa sähköratkaisujen, informaatioteknologian sekä mekaanisten ratkaisujen aloilla.

EMC Talotekniikan omistavat Vaaka Partners Oy 50 prosentin, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja Suomen Teollisuussijoitus Oy yhdessä 15 prosentin sekä konsernin johto 35 prosentin osuuksilla.

”Imtech halusi ostaa meidät siksi, että yrityksemme liiketoimintarakenne on hyvä ja mahdollistaa jatkokasvun”, EMC Talotekniikan toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen perustelee.

”Saimme lisää muskelia, sillä nyt olemme osa Euroopan kolmanneksi suurinta yritystä tällä toimialalla. Ruotsissa Imtech on alan suurin”, hän kertoo.

Imtech työllistää 29 000 henkilöä ja sen vuosittainen liikevaihto on yli 5,1 miljardia euroa.

Viimeksi kesällä Imtech osti Keminmaalla toimivat infrarakentamiseen liittyviin sähköasennuksiin sekä valaistus- ja sähkösuunnitteluun erikoistuneen Suomen Sähkörakennus Oy:n ja teollisuuden sähköistykseen ja automaatioon keskittyneen Polar-Automaatio Oy:n. Ostettujen yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa ja ne työllistävät noin 50 henkilöä.

Tällä hetkellä EMC Talotekniikka on Suomen viiden suurimman taloteknisiä palveluita tuottavan yrityksen joukossa. Sen liikevaihto ylittää tänä vuonna 100 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on yhteensä 580 työntekijää.

”Tänä vuonna olemme kasvaneet orgaanisesti 40 prosenttia eikä yhtään yritysostoa ole tehty. Ensi vuonna liikevaihtomme on tätä tasoa ja kannattavuutta parannetaan. Strategiana on olla vuonna 2015 talotekniikka-alan kärkiyrityksiä”, Liukkonen kiteyttää.