STUL:n puheenjohtaja Lounatvuori: Nuoret paremmin mukaan työelämään

19.4.2012

Hyvinkään Sveitsissä pidettävät Urakoitsijapäivät 19.4. avannut Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n puheenjohtaja Juha Lounatvuori toivoo työmarkkinoilta enemmän joustavuutta, jotta myös kouluttamattomat nuoret saataisiin paremmin työelämään mukaan. 

Kuva Mikko Arvinen 

Urakoitsijapäivien avajaispuheenvuoron pitänyt Juha Lounatvuori kiinnitti huomiota jatkuvasti kasvavaan työelämästä syrjäytyvien nuorten joukkoon sekä maahanmuuttajien työllistymisen ongelmiin.

Juha Lounatvuori. Kuva Mikko Arvinen– Tiedän hyvin, että omallakin alallamme on melkoinen kynnys ottaa töihin nuori juuri koulusta valmistunut henkilö tai maahanmuuttaja, saati tavalla tai toisella työelämästä syrjäytynyt henkilö, Lounatvuori sanoi.

Pelkästään asenteiden tarkastelulla kaikkia ei kuitenkaan saada työmarkkinoille mukaan, vaan vaikeammin työllistyvät ryhmät tarvitsisivat nykyistä enemmän paitsi yhteiskunnan tukea, myös työmarkkinoiden ja työmarkkinasopimusten parempaa joustovaraa, jotta yritykset voisivat tarjota taloudellisesti kannattavasti töitä myös heille, keiden työpanos ei välttämättä ole parhaiden ammattilaisten tasolla.

Lounatvuori kiinnitti huomiota myös talouden parantuneisiin näkymiin. Ainakin pahimmasta on taas kerran selvitty.

– Alueelliset ja yrityskohtaiset erot ovat kuitenkin todella suuria – hintakilpailu on melkoista. Tämän hetkisten arvioiden mukaan rakentamisen näkymät ovat siedettävät ja omankin alamme odotukset positiiviset. Toivottavasti tuo positiivinen tulevaisuuden odote näkyy myös alamme kannattavuudessa, Lounatvuori sanoi.

Yrittäjyyden ja taloudellisten kysymysten lisäksi kevään Urakoitsijapäivien ohjelmassa keskityttiin sähkötarvikekaupan trendien läpikäymiseen ja esimerkiksi verkkokaupan tarjoamien mahdollisuuksien läpikäyntiin.