Juha Lounatvuori urakoitsijapäivillä: Vastuullisuutta toimitusketjuun

22.11.2012

Tampereella 22.–23.11.2012 Hotelli Rosendahlissa pidettävät Sähköurakoitsijapäivät avannut Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n puheenjohtaja Juha Lounatvuori muistutti myös sähköurakoitsijoita vastuullisen toiminnan merkityksestä. 

Puheenjohtaja Lounatvuoren mukaan kaikilla rakennusalan toimijoilla olisi vielä tekemistä toimitusketjujen vastuullisuuden parantamisessa, myös sähköurakoitsijoilla.

– Todettakoon, että tosiasiassa meillä kaikilla on parannettavaa tässä asiassa. Jos tuotteen ja palvelun paras tekninen sekä korkeatasoisin ominaisuus on halpa hinta, ei ketään kiinnosta kehittää tuotteita ja palveluita kokonaisuuksista puhumattakaan. Halvan hinnan kautta me tuskin voimme odottaa, että tilaajatahot arvostaisivat meitä enemmän, Lounatvuori sanoi.

Lounatvuoren mukaan sähköistysalalla on paljon annettavaa energiansäästöasioissa, energian kokonaisvaltaisessa hallinnassa ja koko teknisen rakentamisen kehittämisessä.

– Tämä vaatii kuitenkin rakennuttajilta, loppukäyttäjiltä ja meiltä itseltämme uskallusta tehdä hyviä suunnitelmia ja laadukkaita toteutuksia – kestävillä ja laadukkailla tuotteilla, Lounatvuori sanoi.

Lopuksi hän painotti puheessaan yrittäjyyden merkitystä Suomen menestykselle.

– Ellei ole yrityksiä, ei ole työpaikkojakaan. Yritys ei ole enää pelkkä palkka-automaatti, vaan siihen palkkaan vaaditaan tuottavan työn osaamista ja tekemistä, pelkkä läsnäolo ei riitä. On myös uskallettava tunnustaa, että joku osaa enemmän ja saa vastaavasti tuottavuutta nopeammin ja paremmin kuin toinen. Tämä ero on hyväksyttävä myös palkkauksessa, Lounatvuori linjasi.