Koulutuspalkinto Liisa Haloselle, kehittämispalkinto KNX Finlandille

22.11.2012

Sähköalan koulutuspalkinto luovutettiin Sähköurakoitsijapäivillä Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun professori Liisa Haloselle. Kehittämispalkinto myönnettiin KNX Finland ry:lle.

Liisa Halonen. Kuva Ari UusitaloKoulutuspalkinnon saanut professori Liisa Halonen on tunnettu ja esimerkillinen kouluttaja. Hän on aina jakanut uusimman tutkimustiedon niin opiskelijoille kuin alan ammattilaisillekin eri kursseilla ja koulutustilaisuuksissa. Sähkötekniikan korkeakoulun Elektroniikan laitoksen varajohtajana työskentelevä Halonen kouluttaa valaistus- ja talotekniikkaa opiskelevia opiskelijoita sekä arkkitehti- ja LVI-osaston opiskelijoita.

– Tutkimus ja opetus käyvät käsi kädessä eikä ilman tutkimusta voi opettaa kuin perusteoriaa. Meillä on menossa esimerkiksi suuri EU-projekti, jossa tutkitaan ledien värejä eli minkälaista valoa ihmiset haluavat toimistoissa, kaupoissa ja kodeissa, Halonen kertoo.

Valaistustutkimuksessa energiatehokkuuden merkitys kasvaa jatkuvasti.

– Valaistussähkön tuotannon aiheuttamat päästöt vastaavat 70 prosenttia maailman henkilöautoliikenteen päästöistä ja ovat kolme kertaa suurempia kuin ilmailun aiheuttamat päästöt, Halonen vertaa.

Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiön 3 000 euron arvoinen koulutuspalkinto luovutettiin Haloselle Sähköurakoitsijapäivillä 22.11. Samassa yhteydessä KNX Finland ry:lle luovutettiin säätiön kehittämispalkinto avoimen väylätekniikan ja KNX-taloautomaatiostandardin tuomisesta koko suomalaisen sähköistysalan tietoisuuteen sekä KNX-koulutusjärjestelmän määrätietoisesta kehittämisestä. 

Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö on jakanut sähköalan koulutus- ja kehittämispalkintoja vuodesta 1996 lähtien. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n syksyn Sähköurakoitsijapäivät pidetään Tampereella 22.–23.11.2012 Hotelli Rosendahlissa.