Siemens harkitsee aurinkoenergiasta luopumista

23.10.2012

Siemens etsii ostajaa tappiolliselle aurinkoenergiayksikölleen. Yhtiön mukaan aurinkoenergialle asetettuja tavoitteita ei ole onnistuttu vielä saavuttamaan, ja taloudellisesti kannattavan uusiutuvan energian tuotanto näyttää painottuvan enemmän vesi- ja tuulivoiman puolelle. 

Solelin aurinkopaneeli. Kuva SiemensKauppasuunnitelmat ovat osa Siemensin laajempaa säästöohjelmaa, mutta vielä enemmän myyntisuunnitelmiin vaikuttaa yhtiön mukaan Etelä-Euroopan taloustaantuma. Aurinkoiset Välimeren maat ovat aurinkoenergian suurimpia hyödyntäjiä Euroopassa, mutta talouskriisi on hidastanut selvästi espanjalaisten ja kreikkalaisten intoa investoida uusiin aurinkoenergiajärjestelmiin.

Myös Aasiassa suurella volyymilla tuotettavat aurinkopaneelit ja -energiajärjestelmät ovat painaneet hinnat niin alhaiselle tasolle, että aurinkopaneelien valmistaminen on muuttunut nykyisillä raaka-aineiden hinnoilla taloudellisesti haastavaksi.

Siemens hankki aurinkoenergiajärjestelmiä valmistavan israelilaisen Solel Solar Systems Ltd:n vuonna 2009 418 miljoonalla Yhdysvaltojen dollarilla. Yhtiön palveluksessa on noin 680 työntekijää.

 

Reutersin uutinen aiheesta (englanniksi)