ABB toimittaa Valmet Automotivelle 200 uutta robottia

23.10.2012

Kappalemäärältään kaikkien aikojen suurimpaan Suomessa tehtyyn robottikauppaan kuuluu jopa 200 robottia, joita tullaan käyttämään Mercedes-Benzin uuden A-sarjan rakentamiseen Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla.

Valmet Automotive on Suomen suurin robottien käyttäjä. Uudella linjalla ABB:n robotit vastaavat Mercedes-Benzin uuden A-sarjan pistehitsauksesta, liimauksesta ja materiaalinkäsittelystä ja varmistavat omalta osaltaan laadukkaan, luotettavan ja tehokkaan autonvalmistuksen.

– ABB on Valmet Automotiven luotettava kumppani, jolla on merkittävä rooli tavoitteidemme saavuttamisessa. Edistääksemme asiakkaidemme kilpailukykyä rakennamme nyt ABB:n kanssa yhteistyössä uuden ajan hitsausprosessia, tuotantoteknisestä suunnittelusta vastaava johtaja Jyrki Nurmi Valmet Automotivesta kertoo yhtiön tiedotteessa.

ABB on johtava teollisuusrobottien, modulaaristen valmistusjärjestelmien ja robottipalvelujen tuottaja. Yhtiö on toimittanut Suomeen jo yli 2 000 ja maailmanlaajuisesti yli 200 000 robottia. Yhtiö on tehnyt yhteistyötä Uudenkaupungin autotehtaan kanssa aiemminkin, robotteja on toimitettu tehtaalle myös Porschen ja Fisker Karman valmistuslinjoille. Valmet Automotiven suunnitelmissa on valmistaa Uudenkaupungin tehtaalla yli 100 000 A-sarjan Mercedestä vuosien 2013 ja 2016 välillä.