HDTV-opas johdattaa katsojat teräväpiirron maailmaan

26.6.2012

Televisioalan toimijat tuottivat yhteistyössä uuden HDTV-oppaan. HDTV:n eli teräväpiirtotelevision kuva on huomattavasti tavallista tarkempaa ja laadukkaampaa.

HDTV-lähetyksiä on jo useilla televisiokanavilla, ja uusissa televisiolaitteissa on yleistynyt valmius välittää HD-tasoista kuvaa. HDTV-oppaassa neuvotaan ensin selvittämään, missä verkossa televisiota katsotaan. Televisioverkko määrittelee sen, mitä laitteita katseluun tarvitaan ja millaisia kanavia on tarjolla. Eri televisioverkkojen eli antenni-, kaapeli-, satelliitti- tai internetverkon esittelyissä käydään yksityiskohtaisesti läpi, millaisilla laitteilla HD-lähetyksiä voi katsoa.

Kanavaesittelyssä kerrotaan vapaasti vastaanotettavista ja maksullisista HD-kanavista sekä kanavapaketeista. Havainnollinen taulukko kertoo, missä verkossa voi katsella mitäkin HD-kanavaa. Usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu televisioyhtiöille esitettyjä tyypillisimpiä kysymyksiä vastauksineen. Sanastossa selitetään yleisimmin käytetyt termit, kuten Antenna Ready HD, Cable Ready HD, HDMI ja IPTV.

Uuden HDTV-oppaan ovat tuottaneet MTV3, Nelonen, YLE, Digita, DNA, Elisa, Sonera, PlusTV, AnviaTV, Viasat, Satelliitti- ja antenniliitto SANT, Elektroniikan tukkukauppiaat ETK sekä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry.

www.hdtvopas.fi