Suomen Yrittäjät voitti Directan markkinaoikeudessa

29.3.2012

Suomen Yrittäjien markkinaoikeuteen vuonna 2009 jättämä hakemistopalveluyritys Directa Oy:tä koskeva kieltohakemus on hyväksytty pääpiirteissään.
 
Markkinaoikeus on kieltänyt Directaa käyttämästä yritystietojen numero- tai hakemistopalvelunsa palvelusopimuksissa ns. hakuosumaehtoa, jollei asiakkaalle palvelua markkinoitaessa yksiselitteisellä tavalla selvitetä ja sopimusehdoissa määritellä, mitä hakutapahtumalla tarkoitetaan.

Samoin markkinaoikeus kielsi Directaa markkinoimasta yritystietojen numero- tai hakemistopalveluaan antamalla sopimusehdoista poikkeavia tietoja tietyistä seikoista, jotka koskevat palvelun hintaa, palvelun sisältöä ja toimialuetietoja.

– Markkinaoikeuden ratkaisu on merkittävä taistelussa harhaanjohtavaa markkinointia vastaan, sanoo Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula.

 Directalle annettiin myös kieltojen tehosteeksi 200 000 euron uhkasakko. Kieltoa on noudatettava heti.

 – Tärkeää on se, että markkinaoikeus on soveltanut päätöksessään myös niin kutsuttua yrittäjänsuojalakia. Yrittäjänsuojalain nojalla kielto on tiettävästi annettu viimeksi yli kymmenen vuotta sitten, Makkula jatkaa.

SY sai alkuvuodesta 2008 lähtien tuhansia yhteydenottoja jäseniltään, jotka kokivat, että Directa on johtanut heitä harhaan.