Markus Alholm Suomen Alstomin johtoon

30.10.2012

Markus Alholm on nimitetty marraskuun alusta 2012 alkaen Suomen Alstomin maajohtajaksi. Alholm tulee vastaamaan myös Alstom Powerin Suomen myynnistä. 

Markus AlholmKauppatieteen maisteri Alholm, 47, toimi aiemmin Vattenfall Lämmön Suomen toimitusjohtajana. Alholmilla on yli 20 vuoden kokemus myynnistä ja markkinoinnista, johdon konsultoinnista sekä yritysjohdosta eri teollisuuden aloilta. Alholm korvaa tehtävässä Kari Sinivuoren.

Alstom toimittaa teknologiaratkaisuja energiantuotantoon, sähkönsiirtoon ja raideliikenteeseen. Suomessa Alstom työllistää noin 500 henkeä konsernin kaikilla toimialoilla. Alstom Power toimii erityisesti teollisuuden ja voimalaitosten huollossa ja kunnossapidossa sekä myy ja markkinoi uusia voimantuotantolaitteita.

Alstom Grid suunnittelee ja valmistaa laitteita ja järjestelmiä loistehon kompensointiin sekä harmonisten yliaaltojen suodatukseen tehtaallaan Tampereella. Alstom Transport on toimittanut esimerkiksi Suomen Pendolino-junat. Maailmanlaajuisesti konserni työllistää 93 000 henkeä 100 eri maassa.