Veronumeroista tietoa virolaisille

30.11.2012

Tallinnassa esiteltiin marraskuussa Suomessa työskenteleville virolaisille rakennusmiehille suunnattu Mustald oled Mudas! -kampanja. Pimeästi olet pinteessä.

Harmaan talouden vastaisessa hankkeessa jaetaan tietoa suomalaisista rakennusalan velvoitteista ja oikeuksista sekä viron että venäjän kielillä esimerkiksi internetissä. Suomen Tilaajavastuu Oy:n toimitusjohtaja Lars Albäck kertoi Suomen Tallinnan suurlähetystössä marraskuussa pidetyssä hankkeen tiedotustilaisuudessa valmisteilla olevasta käytännöstä, jonka mukaan yritysten tulee ilmoittaa urakkamaksut ja työntekijätiedot kuukausittain verottajalle.

Suomen Tilaajavastuu Oy:n toimitusjohtaja Lars Albäck– Näin pystytään seuraamaan työvoiman liikkumista ja varmistamaan, että asiat hoidetaan kunnolla,
vaikka väki vaihtuisi työmaalla, Albäck sanoi.

Viron konsuliosaston johtaja Tarmo Punnik uskoo virolaisten sopeutuvan uusiin suomalaismääräyksiin.

– Alkuvaiheessa uusien määräyksien noudattaminen voi tuntua virolaisista rakennusmiehistä kylmään veteen menolta, mutta suhtautuminen muuttuu, kun hyödyt tulevat käytännössä esille, Punnik arveli tiedotustilaisuudessa.

Rakennusalan lakisääteisiä velvoitteita voi hoitaa vaivattomasti Tilaajavastuu.fi ja Veronumero.fi -sivujen kautta. Uutena palveluna sivuilta löytyy esimerkiksi virolaisten urakoitsijoiden taustojen selvitysmahdollisuus.