Veronumerolain kuvalliset henkilökortit Veronumero.fi – palvelusta

21.6.2012

Suomen Tilaajavastuu Oy:n varatoimitusjohtaja Mika Huhtamäen mukaan veronumerolaki on yksi keino torjua harmaata taloutta. 

Suomen Tilaajavastuu Oy ja Suomen Rakennusmedia Oy tarjoavat yhteistyössä Veronumero.fi – palvelusta veronumerolain edellyttämät kuvalliset henkilökortit. Korttien tietoja voidaan ensimmäistä kertaa hyödyntää myös rakennusalan järjestelmätoimittajien välillä.

Uusi veronumerolaki edellyttää rakennusurakoitsijoita keräämään ja ilmoittamaan veronumerot kaikilta työmaalla toimivilta työntekijöiltä. Menettely koskee myös saneerauskohteita, jos työmaalla on useampi kuin yksi urakoitsija.

Velvollisuus hoituu helpoiten yhdellä ilmoituksella maksuttoman Veronumero.fi -palvelun kautta, mistä tiedot välitetään tarkastuksen jälkeen Verohallinnon rakennusalan veronumerorekisteriin. Lisäksi tiedot välittyvät samalla ilmoituksella myös rakennuttajien ja tilaajien käyttöön Tilaajavastuu.fi- ja Luotettava Kumppani -palveluihin.

Veronumero.fi-palvelusta vastaa Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n osittain omistama Suomen Tilaajavastuu Oy. Yhtiön varatoimitusjohtaja Mika Huhtamäen mukaan veronumeroilla ja henkilökorteilla tähdätään rakennusalalla edelleen rehottavat rikollisen talouden torjuntaan.

– Suomessa suurin osa yrittäjistä toimii säntillisesti, mutta paljon on niitäkin, jotka yrittävät kiertää pelisääntöjä ja jättää esimerkiksi veroja maksamatta. Veronumerolaki on yksi keino torjua harmaata taloutta ja tukea rehtiä kilpailua, Huhtamäki sanoo.