Veronumerot Veronumero.fi-rekisteriin

20.8.2012

Syyskuun alusta alkaen työmailla työskentelevillä henkilöillä on oltava näkyvissä henkilötunniste ja tässä näkyvä veronumero.

Mika Huhtamäki uskoo, että veronumeroiden käyttöönotto tukee rehtiä yrittäjyyttä ja tasoittaa suomalaisten ja ulkomaisten yritysten välistä kilpailua.Uusi veronumerolaki edellyttää rakennusurakoitsijoita keräämään ja ilmoittamaan kaikkien työmailla toimivien työntekijöiden veronumerot. Menettely koskee myös saneerauskohteita, jos työmaalla on useampi kuin yksi urakoitsija.

Työnantajan kannattaa hoitaa ilmoitus kootusti työntekijöiden puolesta. Velvollisuus hoituu helpoiten
yhdellä ilmoituksella maksuttoman Veronumero.fi-palvelun kautta, mistä tiedot välitetään tarkastuksen
jälkeen Verohallinnon rakennusalan veronumerorekisteriin.

Lisäksi tiedot välittyvät samalla ilmoituksella myös rakennuttajien ja tilaajien käyttöön Tilaajavastuu.fi- ja Luotettava Kumppani -palveluihin. Veronumero.fi-sivuston kautta voi tilata myös veronumerolain mukaisia henkilökortteja.

Veronumero.fi-palvelusta vastaa Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n osittain omistama Suomen Tilaajavastuu Oy. Yhtiön varatoimitusjohtaja Mika Huhtamäen mukaan veronumeroilla ja henkilökorteilla tähdätään rakennusalalla edelleen rehottavaan rikollisen talouden torjuntaan.

– Suomessa suurin osa yrittäjistä toimii säntillisesti, mutta paljon on niitäkin, jotka yrittävät kiertää pelisääntöjä ja jättää esimerkiksi veroja maksamatta. Veronumerolaki on yksi keino torjua harmaata taloutta ja tukea rehtiä kilpailua, Huhtamäki sanoo. www.veronumero.fi