Rakentamisalan järjestöt Suomen Tilaajavastuu Oy:n omistajiksi

4.1.2013

Rakentamisalan järjestöt nostivat vuodenvaihteessa toteutetuilla osakekaupoilla osuutensa Suomen Tilaajavastuu Oy:stä 51 prosentista 100 prosenttiin kun muun muassa Suomen Teollisuussijoituksen omistama Aspida Oy myi osakeomistuksensa Suomen Kiinteistöliitolle, Rakennusteollisuus RT ry:lle ja Talonrakennusteollisuus ry:lle. 

Samassa yhteydessä Suomen Tilaajavastuu Oy osti Aspida Oy:n muut julkishallinnon ohjelmistoihin ja konsultointiin keskittyneet liiketoiminnat ja Aspida Oy:n koko henkilökunta siirtyi Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Järjestelyn yhtyedessä Rakentamisen Laatu RALA ry sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry lisäsivät omistusosuuttaan yhtiössä.

Vuonna 2010 toimintansa käynnistänyt Suomen Tilaajavastuu Oy tuottaa palveluita tilaajavastuulain vaatimien tietojen tehokkaaseen välittämiseen ja tarkastamiseen. Palvelusta löytyy tällä hetkellä lähes 20 000 yrityksestä lain vaatimat tiedot.

– Rakentamis- ja kiinteistöalan järjestöt ovat luontevat omistajat julkishallinnon ja liike-elämän rajapinnassa palveluita tuottavalle yhtiölle. Vakavaraiset ja pitkäjänteiset omistajat luovat vahvan taustan yhtiön ja sen palveluiden kehittämiseen myös jatkossa, sanoo Suomen Tilaajavastuu Oy:n toimitusjohtajana jatkava Lars Albäck.

Kauppojen myötä muodostuneen Suomen Tilaajavastuu Oy:n vuoden 2012 liikevaihto oli noin 2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 18 henkilöä.