Asuntomessuilla rikottiin 100 000 kävijän raja

5.8.2013

Asuntomessuilla Hyvinkään Metsäkaltevassa ylitettiin 5.8. 100 000 messukävijän raja. 

Asuntomessuilla on riittänyt vilskettä koko kesän ajan. Kuva Pertti A. Mäkinen 

Asuntomessujen 100 000 kävijän raja ylittyi maanantaina kun Klaukkalasta messuille tulleet Pia ja Jukka Halli kävelivät messuportista sisään. Hallit kertoivat haaveilevansa talon rakentamisesta ja tulivat messuille hakemaan ideoita ja inspiraatiota. Erillistalossa asuva pariskunta poikkesi messuille mökkimatkan varrelta.

– Aikanaan olen käynyt Mäntsälän messuilla, ja nyt olemmekin matkalla Mäntsälään mökille. Hyvinkäällä poiketaan messuvierailun jälkeen sen verran, että saadaan fetajuustot mökille, Jukka Halli kertoi.

Messut ovat avoinna 11.8. saakka. Messuilla voi tutustua 29 omakotitalokohteeseen, minkä lisäksi alueella on useiden yritysten ja järjestöjen omia näyttelypisteitä.

Nykyaikaisiin sähköistysratkaisuihin messuilla pääsee tutustumaan esimerkiksi Enston sähköistämässä Villa AinoassaTaloautomaatio.fi-kohteessa sekä Kivenherra-talossa, missä automaatio huolehtii muun muassa valaistuksen ja lämpötilan säädöistä sekä mittaa energiankulutusta. Talon katolle on asennettu aurinkopaneelit, joiden yhteenlaskettu huipputeho on 5 kW. Kohteen pihasta löytyi myös sähköauton latauspylväs.

Seuraavan kerran asuntomessut järjestetään ensi vuonna Jyväskylän Äijälänrannassa, missä ensimmäiset talot ovat nousseet jo harjakorkeuteen.

 

www.asuntomessut.fi/hyvinkaa-2013