Fortum sai valmiiksi etäluettavien sähkömittareiden asennukset

7.10.2013

Fortum on saattanut päätökseen uusien etäluettavien sähkömittareiden asennukset. Kolmen vuoden aikana yhtiö asensi yli 600 000 uutta mittaria.

Uudet mittarit ovat osa tulevaisuuden älykästä sähköverkkoa, joka mahdollistaa energian tehokkaamman käytön ja tukee siirtymistä kohti ekologisempaa energiajärjestelmää. Suomen lainsäädäntö edellyttää tunneittain tehtävää mittarinluentaa vuoden 2013 loppuun mennessä. Uusien mittareiden avulla myös omaa sähkönkulutusta voi seurata tunnin tarkkuudella.

– Tutkimustemme mukaan suomalaiset kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia omasta sähkönkulutuksestaan ja kuluttajien kiinnostus sähkönkulutusta kohtaan kasvaa siirryttäessä sähkön tuntimittaukseen ja ajantasaiseen laskutukseen, sanoo Fortumin sähkön myynnistä ja jakelusta vastaavan divisioonan johtaja Timo Karttinen.

Fortumin hankkeessa työskenteli yhteensä lähes 200 henkilöä. Noin 0,5 prosentille yhtiön asiakkaista mittaria ei ole vielä saatu asennettua. Nämä kohteet ovat tyypillisesti kesäasuntoja, ja niihin mittarit pyritään asentamaan lähikuukausina.